За нас
В основата на всяка велика история лежи силата на въображението, изкуството на разказването и умението да подреждаш думи, които създават светове.
 
Ние от онлайн Академия „Знание” вярваме, че всеки има история за разказване. Нашата мисия е да ви помогнем да отключите креативността си и да откриете уникалния си глас като писател.

 

Кои сме ние?

 

Онлайн Академия „Знание” е основана през 2019 г. от Марисиана Влашева - Михайлова - автор, художник и терапевт. 

 

Ние сме общност от вдъхновяващи писатели, отдадени преподаватели и запалени читатели, които споделят обща страст към творческото писане. 

 

Идеята на академията е, в уютно онлайн пространство, да събираме хора, интересуващи се от литература, писане на поезия или проза, получавайки безрезервна подкрепа от преподавателите и останалите в групата. Ние сме тук, за да ви напътстваме във вашето литературно пътуване. 

 

Целогодишно провеждаме семинари по творческо писане с:

Здравка Евтимова, Камелия Кондова, Катерина Хапсали,акад. Владимир Зарев, Силвия Димитрова, Калин Терзийски, Димитър Шумналиев, Маргарита Петкова, Марин Трошанов, Наварт Аведисова - Ariadna и Ваня Щерева. 

 

Академия „Знание“ получи своето свидетелство за регистрация на марка (111) Рег. №171907 от Патентно ведомство на Република България на 24.04.2024 г.

 

Запознай се с нашите ментори. 

 

 

Какво предлагаме?

 

Независимо дали сте начинаещ романист, поет в развитие или някой, който иска да подобри своите писателски умения, Академия „Знание” предлага разнообразие от онлайн семинари по творческо писане, както и занимания на живо. 

 

От развитието на героите до техниките за разказване на истории, от овладяването на изкуството на поезията до тънкостите на творческата нехудожествена литература, ние предлагаме подкрепа и вдъхновение за писатели от всички нива и интереси. 

 

Защо да изберете нас?

 

Това, което ни отличава, е практическата насоченост на онлайн обученията и нашият ангажимент да подхранваме вашата креативност. Преподавателите ни не са просто експерти в своята област, те са ментори, които искрено ще ви напътстват във вашето израстване като писател.

Ние предоставяме подкрепяща и приобщаваща среда, в която:

  • Се свързвате с едни от най-изтъкнатите български писатели, поети, сценаристи, журналисти.

  • Научавате тънкостите на писателския занаят от съвременните български майстори на словото. 

  • Получавате конструктивна обратна връзка за вашия стил и начин на писане.

  • Усъвършенствате уменията си, под ръководството на доказани професионалисти.

  • Участвате в дискусии на различни теми, свързани с българската литература и култура.

  • Обменяте идеи с останалите курсисти. 

  • Ставате част от една обединена литературна общност. Нашите постижения

 

През 2021 г., със съдействието на „Лексикон-издателството за българска литература“, излиза първият сборник с разкази от модулите по творческо писане на Здравка Евтимова – „Стъпки“. В него са включени разкази на: Десислава Бузова, Ирена Стоянова, Йорданка Ангелова, Лилия Илиева, Нели Драганова и Росица Каркальова.

 

През 2022 г. излиза и вторият сборник от поредицата „Стъпки“, в който са поместени разказите на: Вероника Иванова, Галина Димитрова, Ирена Стоянова, Краси Николова, Кристина Палазова, Марина Кирова, Нели Драганова, Нина Михайлова, Сияна Янева, Стоилка Арсова и Яна Йорданова.

 

Запознай се с нашите ученици. 

 

 

Присъединете се към нас

 

Независимо дали искате да изследвате света на художествената литература, поезията, мемоарите или всяка друга форма на творческо писане, Академия „Знание” е вашата врата към разгръщане на скрития ви литературен потенциал. 

 

Заедно ще тръгнем на пътешествие към нови открития, вдъхновения и трансформации чрез писаното слово. Каним ви да разгледате нашите онлайн семинари, да се запознаете с екипа ни от страстни преподаватели и да станете част от нашата оживена писателска общност. Вашата история започва тук. 

 

Добре дошли в чудния свят на Академия Знание”!